Rólunk

 

Sokak számára ismerősen csenghet az Alpin márkanév, hiszen futó szaküzletünk szorosan egybefonódik az Alpinbike bolttal. Alapítónk és üzlethelyiségünk is közös, sőt a céljaink is azonosak: ugyanazt a magas színvonalat képviseljük a futásban, mint amit a vásárlóink a bringázás területén már megszokhattak tőlünk. Nemzetközi viszonylatban elismert prémium kategóriás futó márkákat kívánunk forgalmazni, amelyek Magyarországon eddig nem voltak elérhetőek. Ilyenek például a Dynafit futócipők, ruházat és kiegészítők, Salomon-Slab termékek, Gore futóruházat, Camelbak hidratációs felszerelés, futómellények és övek.

 

Miért pont a futással bővítettük a palettánkat, és hogyan kapcsolódik ez a sportág hozzánk? Nos, ez nem egy hirtelen ötleten alapul, hanem hosszú folyamatok és átgondolt döntések eredménye.

 

Alapítóink – Tasi, Ördög Dániel   – a siklóernyőzés és sziklamászás kapcsán ismerték meg egymást. Egy közös kaland alkalmával született meg az elhatározás − az Airborne Siklóernyős Iskola és klub és a Spider Falmászó klub létrehozását követően – hogy nyissunk a kerékpározás felé, annak is a hozzánk közel álló ága, a hegyikerékpározás felé. A 2011-ben megalakult Alpinbike akkor kizárólag a kerékpáros termékekre fókuszált. A nyitáskor megfogalmazott filozófia mentén építettük a boltunkat, ami egyszerűen csak annyi volt, hogy olyan termékeket ajánlunk, amelyeket mi magunk is használunk és szeretünk, és a termékek mellé olyan szolgáltatást nyújtsunk, amit korábban még senki más.

 

Az első időszakban a tesztprogrammal voltunk különlegesek, majd a CrossAlps túráinkkal tűntünk ki, de a versenycsapatunk is felküzdötte magát a top 5 legsikeresebb magyar csapat közé, majd az enduro szakág következett. Végül visszatértünk ahhoz, amit mindig is a legjobban szerettünk, a túrázáshoz, új helyek felfedezéséhez. Egyre extrémebb helyekre vágytunk, ahol már olykor a hátunkra is kellett kapni a bringákat. Ez erőnlétet igényelt, és – többek között – emiatt kezdtünk el kiegészítő sportként futni.

Először a gyerekeinkkel futkároztunk, majd a saját céljaink elérése érdekében egyre különlegesebb és nehezebb kihívásokat próbáltunk meg leküzdeni. Nóri – örök úttörőként – több tapasztalattal rendelkezett a futás terén, és versenyeken is eredményesen szerepelt, amíg mi fiúk a magasságot kezdtük hajszolni. A bringázáshoz hasonlóan a futásban sem tudtuk „kifordulni önmagunkból”, így újra visszataláltunk az Alpok hegyeihez és azok kihívásaihoz.

 

Meglepetésünkre ekkor szembesültünk a ténnyel, hogy Magyarországon nem tudjuk vásárlás előtt felpróbálni az Alpokban is használható futó felszereléseket, illetve hogy ezek egyáltalán nem, vagy nehezen érhetők el hazánkban

 

Megfogalmazódott bennünk, hogy ez egy jó irány, és a futás kiválóan kombinálható a hegyikerékpározással. A végső lökést két éve az adta, hogy megszületett egy új sportág, az Alpok triatlonja, duatlonja a Hike & Fly: Fuss, mássz fel a hegyre, majd repülj le onnan!

A tökéletes kombináció, amely magában foglalja az összes általunk űzött és szeretett sportot. Ez elindította a lavinát, ami bevonzotta a tökéletes márkákat is: Dynafit, Gore és Salomon S-lab. Meglepetésünkre mind a három márka teljes mellszélességgel az ötletünk mellé állt, így 2017 márciusában elindult a terepfutó részlegünk.

 

Alpin Team

 Ördög Dániel, Tasi Gábor , Temesi Viktor, Széll Gábor

 

Utószó:

Ne várd, hogy mi megmondjuk neked, hogy mi lesz a legjobb, és nem is azt fogjuk mondani, amit hallani szeretnél. Mi segítünk neked abban, hogy megtaláld a számodra tökéletes eszközt, majd megmutatjuk a világot más szemszögből is :)

 

 

Kapcsolódó galéria:

SpiderClub Airborne