Hogyan válasszak futócipő méretet?

Hogyan válasszak futócipő méretet?

2016.11.29.
A sérülések, vízhólyagok elkerülése érdekében érdemes odafigyelni a cipő méretének megválasztásra. Terepfutásnál különösen fontos a megfelelő méret választása. A megfelelő méretű cipő növeli a kényelem érzetet.

Hogyan válasszak futócipő méretet?

Terepfutás során a szokásosnál is nagyobb erők hatnak a lábra és a cipőre a leejtők és az egyenletlen talaj miatt, ezért különösen fontos, hogy a megfelelő méretű cipőt válasszuk.

Általában a normál utcai cipőn méreténél fél számmal vagy egy számmal nagyobb cipő, ami futáshoz megfelelő szokott lenni. Ez a lábfej hosszánál egy centiméterrel hosszabb cipőt jelent. 

Azért fontos, hogy nagyobb méretű cipőt válasszunk, mert ha végig ér a lábunk a cipőben, akkor a cipő orra megnyomhatja a körmöket, amelyek elszíneződhetnek vagy kritikus esetben akár le is eshetnek.

A nagyobb méret kellő mozgásteret biztosít a lábnak, de bigyázni kell, hogy túl nagy se legyen ez a mozgástér, mert akkor a csúszkálás és dörzsölődés bőrkeményedést, vízhólyagokat okozhat.

A különböző márkáknak eltérő lehet a méretezése, ezért fontos, hogy felpróbáljuk a cipőt vásárlás előtt. További segítség lehet, ha nem a normál méretezést, hanem a centiméterben megadott méretet vesszük figyelembe.

 

Dynafit terepfutó cipő választása esetén a következő mérettáblázat segíthet:

További cikkek:

Dynafit szövet technológiák.
2016.11.29.
Teljes erőbedobással dolgozunk a honlapon, hamarosan feltöltjük ezt a menüpontot is, addig is a türelmeteket kérjük. ...
Túra
Dynafit terepfutócipő technológiák.
2016.11.29.
A terepfutó cipők különböző részeit mutatjuk be, illetve, hogy a cipők gyártása során milyen technológiákat használtak. ...
Túra
Dynafit terepfutócipő talpak
2016.11.29.
A terepfutó cipők legmeghatározóbb része a talp. Ez az útmutató segít a választásban. ...
SpiderClub Airborne