Michtiov Emese kipróbálta a Dynafit Vertical 4 Promo futózsákot

Michtiov Emese kipróbálta a Dynafit Vertical 4 Promo futózsákot

2019.04.09.
Emese tapasztalatai a Dynafit Vertical 4 Promo futózsákról:

Michtiov Emese kipróbálta a Dynafit Vertical 4 Promo futózsákot

Ahogy melegszik az idő és haladok a célverseny felkészülésben, a hétvégi hosszabb futásokra egyre jobban szükségem van már a frissítésre. Rövidebb futásokra, ha nagyon meleg van elég egy kézi kulacs, de ha hosszabb a táv, nincs az útvonalon kút – vagy zavaró, hogy a kezedben van valami - jó, ha van egy praktikus zsákod, amiben mindent el lehet könnyedén helyezni. Sokféle tárolási módot kipróbáltam már a víztasakos futózsáktól kezdve a futóövig. A frissítő nélküli futást nem javaslom 10 kilométer felett, reggeli karikás szem az ára.

A tavalyi terepmaraton tapasztalataiból okulva, olyan futóhátizsákot kerestem, ami könnyű és jól hozzáférhető tároló hellyel rendelkezik a kulacsok számára. Hosszabb távon, vagy ha különösen megnövekszik a folyadékigény fontos, hogy könnyen utántölthető víztartó legyen velünk. Azon a versenyen jött ki leginkább ez a szükséglet, mert a  hátamon lévő víztartályt nem bogarásztam elő, csak a frissítőponton ittam, - őszintén szólva, a szívóka állítgatása is mindig gondot okozott, egyszer ki is repült a kezemből és gurult a hegyen lefelé - később nagyon hiányzott két pont között a folyadék, ez problémát is jelentett,  egy kellemetlen bordaközi görcs miatt belassultam és a 7. helyre csúsztam vissza.  Hogy a jövőben elkerüljem a fenti problémákat választottam ki a DYNAFIT VERTICAL 4 PROMO futózsákot. A színe is nagyon vidám, - napsárga, égszínkék, és fekete - egyáltalán nem nehéz hozzá illő ruhákat találni, és az erdőben jól láthatónak maradni.

Felvéve olyan érzés, mintha nem lenne rajtad semmi, több hálós zsebbel is rendelkezik, ami alig látható. Elöl két kulacstartó is van, ami fixen tartja a palackjaidat, vagy a szilikonos kulacsod. Kézközelben van egy igazolvány és pénz számára kialakított kis rekesz, nem kell aggódni, hogy félúton elhagyod. A hátadon lévő 5 literes zsákban elhelyezheted, azokat a dolgokat, amiket csak viszel magaddal - minden eshetőségre felkészülve -, esőkabát, karszár, fólia, kinek mi a fontos. Oldalt könnyen elérhető helyen is vannak még zsebek gélnek és energiaszeletnek, nekem egy-két csomag zsebkendő is mindig kell (a terepzsepi módszer még nem megy), ezek mind elférnek és könnyen előkaphatók, nem kell kifacsarnod a válladat, ahogy hátranyúlsz valamiért az oldalsó zsebbe. Maga a zsák pillekönnyű, komfortos mozgást biztosít. Egyik oldalra teheted az izotóniás italt a másikra a vizet, én szeretem ezeket felváltva kortyolgatni, ez a legújabb bevált módszerem. Felvételkor a befűzés elsőre bonyolultnak tűnik, mert keresztben egy gumi segítségével történik, de nagyon praktikus, szabadon állíthatod be, mennyire legyen szoros és könnyen variálható. Nőknek fontos szempont, hogy a melleket ne zavarja futás közben a zsák, nekem sikerült úgy beállítani, hogy nem is éreztem, hogy rajtam van. Ha úgy éreztem futás közben, hogy mozog, csak húztam rajta egyet a szűkítő gomb segítségével. Nekem tetszett, hogy a belepakolt dolgok súlya harmonikusan oszlik el, a hátadon és a mellkasodon.

Sokszor probléma, hogy fedi valami a hátad futás közben és aláizzadsz, ennél a zsáknál ilyen gondom nem volt, valószínűleg az anyaga, a kialakítása és könnyedsége az oka, kíváncsian várom a nyári kánikulában is megtartja-e ezt a tulajdonságát, de érzésre igen. Nekem bevált ez az új darab, olyan, mint egy veled futó komornyik, aki mindig a kezed alá dolgozik, adja amire szükség van, ár-érték aránya verhetetlen és most akcióban megkaphatod, akár egy szuper lélegző pólóval együtt is.

További cikkek:

Túra
Kovács Józsi a Sunset eTrailen tesztelte a Dynafit Ultra Pro terepfutó cipőt
2019.09.01.
Kovács Józsiék lefutották a Sunset eTrail 42 kilométeres távját a Vértesben. ...
Túra
Büki Ádám bemutatja a Dynafit Alpine Running futómellényt
2019.08.15.
Dynafit nagykövetünk idei két terep ultráját a Dynafit Alpine Running futómellényben futotta. Alább a tapasztalatairól olvashattok. ...
Túra
Dynafit 2020-as újdonságok
2019.07.22.
Pár hete Csehországban jártunk, ahol bemutatták nekünk a Dynafit 2020-as termékkínálatát. Összegyűjtöttünk néhány újdonságot. ...
SpiderClub Airborne