2017 tavaszán futással, azaz terepfutással bővült az AlpinTeam egyesületünk. A már ismert Alpinbike Team, az AirborneClub és a SpiderClub filozófiával indítjuk el negyedik, Alpinrun szakosztályunkat. Szeretnénk létrehozni egy kis klubot, amely a futóboltunk köré szerveződő futókat, versenyzőket fogja össze.

Büki Ádám második lett a Lupa Love Run félmaratoni távján

Büki Ádám második lett a Lupa Love Run félmaratoni távján

2021.06.25.
Ádám 1:20-on belüli időt futott a Lupa Love Runon.

Büki Ádám második lett a Lupa Love Run félmaratoni távján

 

Az alapozás első felkészülési versenyének egy félmaratont választottam. Bár a verseny mozgatta a fantáziám, nem terveztem be sokkal előre, mivel a héten hétfőn volt az írásbeli-, pénteken a szóbeli záróvizsgám, illetve szombat estére a Puskás a Musicalre voltunk hivatalosak, Veréb Tamás főszereplésével, amiről éjfél után keveredtünk haza. (Egyébként csak ajánlani tudom mindenkinek a Musicalt.) Karlovitz Máté meghívása után azonban már nem volt kérdés az indulásom, mert pont beillett hétvégi tempófutásnak a verseny.

 

 

Szerencsére Bulitka Laci is indult a versenyen, aminek örültem, mert így nem egyedül kellett megküzdenem a hőséggel. 11 órakor elrajtoltunk és hamar négy, majd két főre fogyatkoztunk. Ideális, 3:40-3:50 közötti tempóra álltunk be az elejétől kezdve és egyenletesen futottunk. Nem éreztem, hogy a négy óra alvás megbosszulná magát, egész könnyedén tudtam mozogni.

 

 

Fél liter vizet vittem magammal egy soft flaskba, hogy ne kelljen a frissítőpontokon megállni, illetve két gélt is. Ezek hiánytalanul el is fogytak a verseny közben.

 

 

Lacival a második kör végéig futottunk együtt, utána Ő váltott egyet, én pedig futottam tovább az egyenletes tempót. Lassan távolodott, de végig húzott, hogy láttam magam előtt, így nem engedtem el nagyon. 

 

 

Az első két kör egyébként meglepően jól esett, még a hőség se ütött meg nagyon, az utolsó körben viszont már kellett egy kicsit koncentrálni.

 

 

A végén előbb kicsit visszavettem, de mikor láttam, hogy be lehet férni 1:20 alá, akkor ismét beleerősítettem. 1:19:57-es idővel másodikként értem célba, ami nem egy űridő, de ebben a melegben másfél hónap alapozásból, komolyabb gyorsítómunka nélkül elfogadható. Hűvösebb időben talán még a szakállas egyéni csúcsom is meg lehetett volna.

 

További cikkek:

Túra
Kovács Józsi a Hegyi Kihíváson készült a Julian Alps terepfutó versenyre
2021.08.12.
Dynafit nagykövetünk a cseh Hegyi Kihívás nevű terepfutó verseny 64 kilométeres távját teljesítette, amely 2800 méter szintemelkedést tartalmazott. ...
Túra
Egy hétvége alatt két versenyen vett részt Michtiov Emese
2021.07.06.
Dynafit nagykövetünk szombaton a Trail Zone Gaja, vasárnap pedig a Nyúlcipőbolt Börzsöny Trail terepfutó versenyen vett részt. ...
Túra
Michtiov Emese tapasztalatai a Dynafit Alpine Running Vest futómellényről
2021.06.26.
Dynafit nagykövetünk hosszas keresés után megtalálta a számára megfelelő futómellényt. ...
SpiderClub Airborne