2017 tavaszán futással, azaz terepfutással bővült az AlpinTeam egyesületünk. A már ismert Alpinbike Team, az AirborneClub és a SpiderClub filozófiával indítjuk el negyedik, Alpinrun szakosztályunkat. Szeretnénk létrehozni egy kis klubot, amely a futóboltunk köré szerveződő futókat, versenyzőket fogja össze.

Büki Ádám harmadik lett a rövid távú duatlon MEFOB-on

Büki Ádám harmadik lett a rövid távú duatlon MEFOB-on

2020.09.28.
Dynafit nagykövetünk 2 óra 2 perc 27 másodperces idővel harmadik helyen futott be a rövid távú duatlon MEFOB-on, Ajkán.

Büki Ádám harmadik lett a rövid távú duatlon MEFOB-on

 

Edzőtáborok és versenyek híján kellett valami rövid távú cél. Bár elsősorban a téli versenyekre készülök, így az edzéseim inkább sírolleren végzem, azért elvétve akad futás és kerékpár is a programban. Mivel ez az utolsó évem az egyetemen (ha minden jól megy), ezért ki akartam használni, hogy hallgatóként részt vehetek még a MEFOB-okon. A nyári atlétika MEFOB után a rövid távú duatlon MEFOB-ot szemeltem ki következőnek. 

Mivel a versenyt Ajkán rendezték, ezért igyekeztem a leutazásban segítséget kérni. Végül Izsa Szabi közbenjárásával Nedussal utaztam, akivel így legalább végre személyesen is megismerkedhettem.

 

 

A verseny 10 kilométer futásból, 40 kilométer kerékpározásból és további 5 kilométer futásból állt, ami nem mondható kifejezetten rövidnek.

 

 

A négy 2,5 kilométeres körből álló 10 kilométernyi futást óvatosan kezdtem. Fonyó Sanyit követtem a harmadik boly elején, de hamar úgy döntöttem, hogy felfutok a második bolyra, mert jó erőben voltam. A második kör végén már azt is lassúnak éreztem, ezért megpróbáltam elindulni az élboly után. Eleinte tudtam egy kicsit közeledni a 3:25-3:30 közötti tempóban, de annyit nem, hogy felérjek, így aztán visszalassítottam, mert mögöttem viszont nagyobb űr kezdett keletkezni. 

 

 

A depózást magamhoz képest jól megoldottam, de egyedül indultam neki a 40 kilométernyi kerékpározásnak. Egy srácot hamar megelőztem, de az első bolyra, ami utolért, a 8 kilométeres kör feléig kellett várnom. Ők viszont elég erős tempót diktáltak, csak néhány kilométerig tudtam Velük maradni. Ismét légüres térbe kerültem, úgyhogy lazábbra vettem a dolgot, amíg utolért a következő boly. Ők jó tempót mentek, viszont én addigra kellően elfáradtam, hogy vezetni ne nagyon tudjak. Volt egy necces pillanat, amikor egy kátyú majdnem ledobta a láncom, de szerencsére ezt megúsztam. Az utolsó körre szétestünk, de Fonyó Sanyi szélárnyékában végig tudtam menni. Számomra meglepő volt, hogy bolyozós versenyen engedélyezték a könyöklő használatát. Végig érezhető volt a bringán, hogy akik be tudtak könyökölni, azok némi előnyben voltak velem szemben. 

A második depózásnál volt egy kis bénázásom a bringa beakasztásával, de összességében ezt is egész jól sikerült lehozni. 

 

 

A záró 5 kilométeres futás elején meglepően könnyen ment a 3:40-es tempó, éreztem, hogy ebből még lehet gyorsulni. Közben fogtam be az embereket, majd ezt Kis Áronnal együtt tettük. Ő elkezdte fokozni a tempót 3:30 körülire, ami nekem tökéletes volt. A végén még egy jó hajrára is maradt erő.

 

 

Abszolút 12. helyezést értem el, és felnőtt 2 kategóriában 4.-et. De ami a lényeg, hogy a MEFOB-on sikerült elcsípnem a harmadik helyezést, így dobogóra is állhattam.

 

 

A frissítésem tökéletesen működött, 30 percnél Super Dextrin, 1 óránál Sport Fruit, 1 óra 30 percnél még egy Super Dextrin, és a bringán végig iso volt a menü. Köszönet az Ethic Sport frissítőkért Gál Tibinek és a Runner's Lab-nek.

Számokban:

Összesített idő: 2:02:27
Futás 10 km: 36:52 (3:38 p/km)
Depó 1: 1:29
Kerékpár 40 km: 1:04:26 (37,5 km/h)
Depó 2: 1:18
Futás 5 km: 18:22 (3:37 p/km)

 

 

Kapcsolódó galéria:

További cikkek:

Túra
Büki Ádám 56 percen belül a duatlon sprint MEFOB-on
2020.10.26.
Büki Ádám a rövid távú duatlon MEFOB után a sprint távú versenyen is rajthoz állt, ezúttal Balatonbogláron. A sűrű és erős mezőnyben abszolút 20. helyen futott be a célba, ami a MEFOB-on ...
Túra
Michtiov Emese 5. lett a Mátrabércen
2020.10.13.
Dynafit nagykövetünk az egyik legkeményebb hazai terepfutó versenyen, az 54 kilométeres Mátrabércen 5. helyen futott be a célba. ...
Túra
Büki Ádám nyerte a nyári biatlon országos bajnokságot
2020.10.06.
Dynafit nagykövetünk 38 perc 21 másodperces idővel nyerte a 7 kilométeres egyéni nyári biatlon országos bajnokságot. ...
SpiderClub Airborne