2017 tavaszán futással, azaz terepfutással bővült az AlpinTeam egyesületünk. A már ismert Alpinbike Team, az AirborneClub és a SpiderClub filozófiával indítjuk el negyedik, Alpinrun szakosztályunkat. Szeretnénk létrehozni egy kis klubot, amely a futóboltunk köré szerveződő futókat, versenyzőket fogja össze.

Büki Ádám csapatversenye a Target Sprint World Touron

Büki Ádám csapatversenye a Target Sprint World Touron

2019.06.07.
5. helyen végzett a magyar csapat.

Büki Ádám csapatversenye a Target Sprint World Touron

Mikor csütörtökön este megérkeztünk Olaszországba, a Target Sprint World Tour első állomására, még abban a tudatban voltunk, hogy másnap edzünk egy jót és szokjuk a pályát. Ezzel ellentétben megtudtuk, hogy másnap reggel csapatverseny lesz, amire be is voltunk nevezve. Személy szerint ennek örültem, mert mégiscsak versenykörülmények között lehetett szokni a pályát.

 

Volt kvalifikációs futam és döntő is, de a döntőbe minden csapat automatikusan bejutott, mivel nem volt több, mint 10 csapat. A verseny előtt természetesen volt elég idő belőni a fegyvereket, előkészülni. A mi csapatunkban én voltam a kezdőember, majd Testvérem és végül Kohári Dávid következett.

 

A kvalifikációt kocogással kezdtük, de egész jól lőttem, és egy közepesen megfutott 4:58-as idővel a 6. helyen adtam át a váltást. Mindössze 6 másodperc volt a hátrányom az elsőhöz képest. Ezt Tesóm a 3., Kohári Dávid a 2. helyig tornázta fel a végére. Ezt persze a helyén kezeltük, nem futottuk ki magunkat és tudtuk, hogy a döntőben teljesen más lesz a helyzet…

A döntőben ugyanebben a sorrendben futottunk, én kezdtem. Hasonlóan lőttem, mint a kvalifikáció során, de az erősebb futás miatt 4:42 lett az időm, amivel 7.-ként váltottam 14 másodperc hátránnyal.

Erre Tesóm futott egy 5 perces futamot, amivel az 5. helyre jöttünk fel és ezt Kohári Dávid meg is tartotta egy 5:05-ös futással.

Ezek a versenyek arra is jók voltak, hogy először fussak a Dynafit Sky Proban, ami a jövő évi csúcskategóriás cipője a Dynafitnek. Nem volt kérdés, hogy másnap az egyéni versenyen is ebben futottam a döntőt.

További cikkek:

Túra
Nagy Sára 4. lett a Pyhrn Priel Trophy terepfutó versenyen
2019.08.16.
Dynafit nagykövetünk a hétvégén a Pyhrn Priel Trophy – Berglaufon futott, ahol éppen lemaradva a dobogóról 4. helyezést ért el. ...
Túra
Michtiov Emese Szavanna Trailje
2019.08.14.
Dynafit nagykövetünk a hétvégén a Szavanna Trailen futott, ahol 7. helyezést ért el. ...
Túra
Kovács Józsi bronzérme és egyéni csúcsa a Kígyósi Kastély Maratonon
2019.08.05.
Dynafit nagykövetünk egy maratoni harmadik helyezéssel hangolt a Korinthoszra. ...
SpiderClub Airborne