2017 tavaszán futással, azaz terepfutással bővült az AlpinTeam egyesületünk. A már ismert Alpinbike Team, az AirborneClub és a SpiderClub filozófiával indítjuk el negyedik, Alpinrun szakosztályunkat. Szeretnénk létrehozni egy kis klubot, amely a futóboltunk köré szerveződő futókat, versenyzőket fogja össze.

Büki Ádám 30 kilométeres utcai futóversenyen vett részt

Büki Ádám 30 kilométeres utcai futóversenyen vett részt

2020.07.14.
Dynafit nagykövetünk ezúttal aszfalton mérettette meg magát egy 30 kilométeres futóversenyen.

Büki Ádám 30 kilométeres utcai futóversenyen vett részt

 

Őszintén szólva nem számítottam ilyen mezőnyre ezen a kis falusi versenyen, de azért örültem, amikor a rajtban fel-fel bukkantak az ismerős arcok.

30,5 kilométer volt a táv Szerencs és Köröm között, végig sík, kitett aszfalton. Előző este még amiatt forgolódtam az ágyban, hogy az éjszaka tomboló vihar elmúljon a versenyig, a verseny közben viszont már bármit megadtam volna egy kis nyári záporért.

Az előzetes tervem az volt, hogy ha jó napom van, akkor 3:50-es, ha gyenge, akkor 4 perces tempóban futom végig a távot, de nem akartam nagyon kifutni magam, hogy ne menjenek el a verseny után értékes edzésnapok a regenerálódásra.

 

 

Fürkészve a mezőnyt Bulitka Laci tűnt a legerősebb versenytársnak. Bátor kezdéssel próbáltam eltusolni a fáradtságot és bíztam benne, hogy előbb-utóbb lemorzsolódnak az emberek. 3:40-3:50 közti tempót futottunk Lacival az első 10 kilométeren, 37:21-re kezdtünk. Az időjárás tökéletes volt, kellemes hűvös, felhős, és a pulzusom is rendben volt, a mozgás is gördülékenyen ment. A Többieket elhagytuk, úgyhogy innentől kétesélyes volt az eredmény. 

Kisütött közben a nap, és éreztem, hogy mindenem csurom vizes lett. A pulzusom hirtelen elszállt és a mozgás is nehezebben ment. 12 kilométernél már tudtam, hogy Lacié lesz a győzelem.

 

 

17-18 kilométerig még mentem Vele, tartottam a tempóját, de akkor váltott egyet, amit nem tudtam bevállalni. Visszaálltam saját tempóra 4:00-4:10 közé. Gondoltam ezen a tempón szépen nyugodtan becsorgok a célba, de nem így lett.

Ahogy melegedett, egyre rosszabbul esett a futás és hiába tartottam a pulzust magasan, a hozzá társuló tempó egyre lassabb lett. A verseny végére már 4:30-as tempóra lassultam vissza, ami olyan érzés volt, mintha sétálnék. Az utolsó kilométeren kétszer is ránéztem az órára és úgy éreztem, hogy közte rengeteg idő telt el, de csak 300 métert haladtam.

 

 

Végül 2:02:46 lett az időm a célban, úgyhogy egy 4:01-es átlagtempót sikerült megtartani, de azért nem volt jó érzés, hogy ennyire belassultam a végére. Másodikként értem célba, Laci pedig nagyot futva nyerte meg a versenyt.

További cikkek:

Túra
Büki Ádám top 10-ben a Hegyifutó Országos Bajnokságon
2020.07.20.
Dynafit nagykövetünk abszolút 9. helyezést ért el a Parádfürdő és Kékestető között rendezett 8,8 kilométeres terepfutó versenyen. ...
Túra
Kovács Józsi Gerecsei hegyi maratont futott
2020.06.22.
Dynafit nagykövetünk a Vércse 100-ra készülődve futott egy terep maratont a Gerecsében. ...
Túra
Michtiov Emese bejárta az Ultra Trail Zone útvonalát
2020.06.16.
Dynafit nagykövetünk elsők között járta be az augusztusi Ultra Trail Zone terepfutó verseny útvonalát. ...
SpiderClub Airborne