2017 tavaszán futással, azaz terepfutással bővült az AlpinTeam egyesületünk. A már ismert Alpinbike Team, az AirborneClub és a SpiderClub filozófiával indítjuk el negyedik, Alpinrun szakosztályunkat. Szeretnénk létrehozni egy kis klubot, amely a futóboltunk köré szerveződő futókat, versenyzőket fogja össze.

Biatlon Európabajnokság áthelyezve: Büki Ádám nehéz körülmények között versenyzett

Biatlon Európabajnokság áthelyezve: Büki Ádám nehéz körülmények között versenyzett

2020.03.14.
Dynafit nagykövetünk február 26.-án szuper sprint, február 29.-én pedig sprint számban indult a biatlon Európabajnokságon Fehéroroszországban, amit eredetileg Észtországban rendeztek volna.

Biatlon Európabajnokság áthelyezve: Büki Ádám nehéz körülmények között versenyzett

 

Szuper Sprint - 3 kilométer

 

A hóhiány ismét módosította a versenyprogramot, ebben a szezonban harmadszor. A Biatlon Európabajnokságot eredetileg Észtországban rendezték volna, így viszont Fehéroroszországban tartották. A hóviszonyok ennek ellenére nem voltak jobbak, mert csak egy sávnyi havat tudtak lerakni a versenyre. A változás a versenyprogramot is érintette. Szuper sprinttel kezdtünk, és azon kívül egy sprint számban indultunk.

A versenyzők úgy indultak a 3 kilométeres versenyre, mintha 20 kilométert kellene futni. 88-as rajtszámmal én is hasonlóan tettem. A pálya állapota a könnyű kezdést indokolta. Jó állapotban értem a lőtérre, de nem sikerült stabil pozíciót felvennem, így 3 büntetőkört kellett futnom.

A második körben minimálisan fokoztam a tempót. Állva ugyanúgy lőttem, mint fekve, annyi különbséggel, hogy kétszer kellett rátöltenem, mert egy lőszert kidobott közben a fegyver, amivel 10-15 másodpercet veszítettem, mert az egyik pótlőszert nem tudtam gyorsan rátölteni.

Az utolsó körre maradt erőm, de a rossz lövészet miatt már hiába. 118. helyezést értem el.

 

 

Sprint - 10 kilométer

 

99-es rajtszámmal a mezőny végéről rajtoltam. 2,5 kilométeres körből kellett négy darabot futnunk, mert a 3,3 kilométeres kört nem csinálták meg. A fekvő és az álló lövészet között dupláztunk kört.

Az első körön lazán mentem, mégis úgy éreztem, hogy jól haladtam a pálya állapotához képest. Lefelé jól csúszott a sím. Magabiztos voltam a lövészetet illetően, mert a belövésnél végre folyamatosan stabil pozícióm volt. A pozíciót verseny közben is jól vettem fel, mégis négyet hibáztam, ami így még jobban bosszantott.

Lefutottam a négy büntetőkört, majd elkezdtem a duplakört. Próbáltam még mindig nem ellőni az összes erőmet, de lefelé már nem csúszott úgy a sí, ezért ott is dolgozni kellett. Valószínű, hogy ahogy szedte fel a sok mocskot a pályáról, úgy lassult.

Állva kettőt hibáztam. Az utolsó körön fel tudtam pörögni, maradt erőm. A futóidőm nem lett túl jó még így sem, ami azért bosszantott, mert az Európabajnokság előtt jó formában éreztem magam, de ezen a két versenyen nem tudtam kiadni magamból a maximumot. 113. helyezést értem el.

További cikkek:

Túra
Kovács Józsi Gerecsei hegyi maratont futott
2020.06.22.
Dynafit nagykövetünk a Vércse 100-ra készülődve futott egy terep maratont a Gerecsében. ...
Túra
Michtiov Emese bejárta az Ultra Trail Zone útvonalát
2020.06.16.
Dynafit nagykövetünk elsők között járta be az augusztusi Ultra Trail Zone terepfutó verseny útvonalát. ...
Túra
Büki Ádám májusa: 70 óra edzés és harmadik hely a Trail Zone Gaján
2020.06.05.
Dynafit nagykövetünk harmadik helyezést ért el a Trail Zone Gaja terepfutóverseny 20 kilométeres távján. ...
SpiderClub Airborne