Nagy Sára tesztelte a Dynafit Alpine Pro terepfutó cipőt a Körön

Nagy Sára tesztelte a Dynafit Alpine Pro terepfutó cipőt a Körön

2018.11.07.
Sára nem viccelte el a cipő tesztelését. Kilométerektől és nehéz tereptől sem kímélte.

Nagy Sára tesztelte a Dynafit Alpine Pro terepfutó cipőt a Körön

Sára tapasztalatai:

"470 kilométert tettem eddig az ALPINE PRO cipőbe. Nem sokat szórakoztam, egyből Valamar Trail 57 kilis távján teszteltem.

Ami egyből nagyon tetszett, hogy jobb a csillapítása, mint az eddigi cipőimnek, mégse vastag a talpa. Aki már futott horvát versenyen tudja, hogy a horvát kövek nem viccelnek. Kő, szikla, kavics minden változatban, minden mennyiségben. Egyszer nem csúsztam meg. Rúgtam bele nem egy kőbe, a cipőn semmi szakadás, sérülés. Amiben igazán meglepett, az az volt, ahogyan a lapos, nagy sziklákon tapadt. Szuper talp. Amit szoknom kellett az a sarokrész kialakítása: picit talán alacsonyabb szárú a cipő mint az eddigiek voltak, ezért bár éreztem, hogy fogja a bokám, mégis szokatlan volt. Harmadik használatra teljesen megszoktam ezt is.

A horvát kaland után a hétköznapi edzéseken használtam. Tekintettel arra, hogy eső nem esett az elmúlt hetekben, saras terepen még nem próbáltam, de a száraz hazai hegyeken nagyon bevált.

Az igazi nagy próbatétel (a cipőnek és nekem is) a híres börzsönyi Kör volt. 152 km, 7100 méter szint embert- és cipőtpróbáló kihívás.

Bár a Dynafitnek van külön ultra távokra tervezett cipője, amit próbáltam is, de végül mégis a közép- és hosszútávra tervezett Alpine Pro-t választottam, pedig akkor már olyan szemmel is néztem, hogy miben menjek a Körre. 100 kilométerig semmi, de semmi kellemetlen érzés nem volt, utolsó 50-en már éreztem kicsit a talpam, de azt hiszem ezen a távon, ilyen terepen ez már „megengedett”. Ha hasonló őrültség jutna eszembe, lehet majd kipróbálom mit tud a Dynafit Ultra. 😊

A Kör után direkt nem tisztítottam még le a cipőt. Így néz most ki. Sehol egy szakadás, talpán nyoma sincs a megpróbáltatásoknak. Csillapítása szuper továbbra is. Nálam ezzel bizonyított a tartóssága is. 😊"

További cikkek:

Túra
Michtiov Emese a Dynafit Alpine Proban készül az Ultra-Trail Hungaryre
2019.04.15.
Dynafit nagykövetünk már meghozta a döntést, hogy melyik terepfutó cipőben áll rajthoz június 9.-én a Salomon Szentendre Trailen. ...
Túra
Michtiov Emese kipróbálta a Dynafit Vertical 4 Promo futózsákot
2019.04.09.
Emese tapasztalatai a Dynafit Vertical 4 Promo futózsákról: ...
Túra
Nagy Sára nem fog fázni télen a TLT Thermal dzsekiben
2019.01.22.
Sára tesztelte, hogy mit nyújt a TLT Thermal dzseki a hideg téli futások során. ...
SpiderClub Airborne