Nagy Sára nem fog fázni télen a TLT Thermal dzsekiben

Nagy Sára nem fog fázni télen a TLT Thermal dzsekiben

2019.01.22.
Sára tesztelte, hogy mit nyújt a TLT Thermal dzseki a hideg téli futások során.

Nagy Sára nem fog fázni télen a TLT Thermal dzsekiben

Bár a TLT THERMAL JACKET főként túrasízőknek, mint középréteg lett kitalálva, de én elsősorban téli futófelsőként tervezem használni. A termék leírása alapján jól szellőzik és viszonylag meleg is, erős szélben (mint bármelyik középréteg) viszont kevésbé ajánlott.

Mivel elég fázós vagyok és lassabb tempójú futást terveztem (egyrészt mivel regenerációs futásaim vannak sérülés miatt, másrészt a helyenként már jelentős hó miatt) a -2 fok körüli hőmérséklethez felülre egy hosszú ujjú aláöltözőt vettem és rá a TLT THERMAL felsőt. Az első kili után egyértelmű lett: ez egy nagyon meleg réteg, ha nem lenne kocogós a tempó, biztosan meggyulladtam volna.

Ami már elsőre nagyon tetszett a felsőben:

  • Extrém könnyű és közben brutálisan meleg. Amikor először kezembe fogtam, nem gondoltam volna, hogy ennyire meleg lesz. Szabadon mozogtam benne, közben egy pillanatig se fáztam.
  • Én személy szerint azokban a felsőkben szeretek sportolni, amelyek derékrésze hosszabb, nálam egyik döntő tényező a választásnál ez. Remek hosszúság úgy, hogy még a streccs futóövem is aláfér kényelmesen. (Egyébként telefon, zsepi, kulcs tárolására alkalmas két zseb is van a felsőn.)
  • Kiválóan szellőzik. Ok, tél van és nem izzad az ember annyira futás közben, de teljesen szárazon értem haza közel 1,5 óra (lassabb tempójú) futás után.
  • Nem tudom, ki hogy van vele, de azok a felsők, amelyek hosszított karszabással és hüvelykujj réssel vannak ellátva, engem általában csak zavarnak. Általában nem elég hosszú a karszabás és/vagy kicsi és kényelmetlen lyuk van hagyva a hüvelykujjnak, nem mozog szabadon a kezem, csuklóm benne. A felsőim ilyen funkcióját nem is használom. A TLT THERMAL JACKET-nél tökéletes a hosszabbítás és annyira kényelmes a hüvelykujjnak kialakított rés, hogy még futókesztyűre is rá tudom húzni. (Túrasínél szuper lehet vele botot is fogni.)
  • Amikor először felpróbáltam, fel sem tűnt, hogy van egy szinte észrevehetetlen gumi az aljában. Futás közben lettem rá figyelmes, hogy el nem mozdul a helyéről, miközben nem szorít, tapad stb.

+1 szempont: csodaszép színekben kapható 😊

Összegezve: én nagyon meg vagyok elégedve vele, sőt többet is hozott mint amire számítottam. Kinek ajánlom? Aki túrasízik, túrázik, annak egyértelműen, továbbá annak, aki imád télen melegen öltözni futáshoz, mert fázós és/vagy nem riad vissza a mínuszokban való futástól sem. Eddig gondot okozott, hogy -10 alatti hőmérsékletnél már annyi réteg volt rajtam vagy olyan nehéz lett már a ruhám, hogy nehezítette a mozgást. Ha a szezonban jön a hidegebb idő, egy vastagabb merinói aláöltöző és rá a TLT THERMAL JACKET meg is oldja a gondot.

További cikkek:

Túra
Büki Ádám kipróbálta a Dynafit 2020-as terepfutó cipőjét, a Sky Prot
2020.01.31.
Dynafit nagykövetünket az a megtisztelő feladat érte, hogy tesztelhette a Dynafit 2020-as terepfutó cipői közül a csúcsmodellt, a Dynafit Sky Prot. ...
Túra
Kovács Józsi a Sunset eTrailen tesztelte a Dynafit Ultra Pro terepfutó cipőt
2019.09.01.
Kovács Józsiék lefutották a Sunset eTrail 42 kilométeres távját a Vértesben. ...
Túra
Büki Ádám bemutatja a Dynafit Alpine Running futómellényt
2019.08.15.
Dynafit nagykövetünk idei két terep ultráját a Dynafit Alpine Running futómellényben futotta. Alább a tapasztalatairól olvashattok. ...
SpiderClub Airborne