Dynafit Ultra 100: Büki Ádám tapasztalatai

Dynafit Ultra 100: Büki Ádám tapasztalatai

2020.06.07.
Dynafit nagykövetünk kipróbálta a Dynafit legjobb csillapítással bíró cipőjét, az Ultra 100-at.

Dynafit Ultra 100: Büki Ádám tapasztalatai

 

Azóta vártam erre a cipőre, hogy megismerkedtem a Dynafit márkával, biztos voltam benne, hogy előbb vagy utóbb előrukkolnak vele. Voltak persze próbálkozások ezen a vonalon korábban is. Az Ultra 100 elődei a Dynafit Feline Ultra és a Dynafit Ultra Pro voltak. Ezekről is jókat hallottam, de valahogy nem álltak közel hozzám.

Az Ultra 100 elődeihez képest látványosan nagyobb csillapítást kapott, cserébe azonban nem nőtt semmivel a súlya és a dizájn is sokkal modernebb lett.

 

 

A Quicklace-t elengedték, mivel a fogyasztói felmérések alapján egyáltalán nem fontos a futók számára. Természetesen olyan fűzőt kapott, ami véletlenül sem kötődik ki futás közben és el lehet rejteni a felsőrészen található kis zsebbe, tehát nem tud semmibe beleakadni.

Én elsősorban edzőcipőnek használom, de ha fontolgatnám egy 50 kilométernél jelentősen hosszabb ultra terepfutó verseny lefutását, akkor biztosan számolnék az Ultra 100-al, mint lehetséges versenycipővel. A kényelem is mellette szól ezen a téren, mert ez az egyik legkomfortosabb cipőm, ami eddig volt.

 

 

Tempós futásra is alkalmas, mert elég stabil a boka résznél, a kibicsaklás veszélye nem áll fenn, és gördülékeny a cipő, ami szintén segíti az elrugaszkodást. A nagyobb csillapítás miatt a talajérzékelés kisebb, de nekem emiatt nem kellett visszavennem a tempóból a meredek, technikás leejtőkön, sőt a csillapítás tudatában néhol még bátrabb is voltam, mert tudtam, hogy nem fogja úgy szétütni a lábam.

Kisebb eső után és enyhén sáros-vizes terepen helytállt, de nem ez lesz az a cipő, amit a legnagyobb sárban fel fogsz venni. Arra ott a Feline SL, a Sky Pro vagy a Feline Up Pro.

 

 

A nagy csillapítás ellenére nem egy csónak cipő, azaz szűkebb lábfejű futóknak is tökéletes választás (egyébként én is az vagyok).

Hosszú távú tartósságról még nincsenek tapasztalataim, mivel eddig csak kicsivel több, mint 250 kilométert tettem bele. Nagyon ritkán tisztítottam, de egyenlőre semmilyen kopás vagy szakadás nem jelentkezett a cipőn.

Természetesen több színben, és női változatban is elérhető.

További cikkek:

Túra
Dynafit Feline SL: A sárcipő - Büki Ádám
2020.06.15.
Dynafit nagykövetünk bemutatja a Dynafit kifejezetten vizes körülmények közé tervezett cipőjét, a Dynafit Feline SL-t, ami a legnagyobb sárban is megállja a helyét. ...
Túra
Büki Ádám kipróbálta a Dynafit 2020-as terepfutó cipőjét, a Sky Prot
2020.01.31.
Dynafit nagykövetünket az a megtisztelő feladat érte, hogy tesztelhette a Dynafit 2020-as terepfutó cipői közül a csúcsmodellt, a Dynafit Sky Prot. ...
Túra
Kovács Józsi a Sunset eTrailen tesztelte a Dynafit Ultra Pro terepfutó cipőt
2019.09.01.
Kovács Józsiék lefutották a Sunset eTrail 42 kilométeres távját a Vértesben. ...
SpiderClub Airborne