Dynafit Feline SL: A sárcipő - Büki Ádám

Dynafit Feline SL: A sárcipő - Büki Ádám

2020.06.15.
Dynafit nagykövetünk bemutatja a Dynafit kifejezetten vizes körülmények közé tervezett cipőjét, a Dynafit Feline SL-t, ami a legnagyobb sárban is megállja a helyét.

Dynafit Feline SL: A sárcipő - Büki Ádám

 

Furcsa ilyet írni, de vártam már, hogy jöjjön egy nagyobb eső, hogy végre felavathassam a Dynafit Feline SL-t. Március óta érintetlenül pihent a szobámban, mert sosem volt olyan nagy sár, amikor futni mentem, amire azt mondtam volna, hogy egy valódi sárcipőt igényel. Júniusban azonban eljött a várva várt pillanat, amikor több órája szakadt az eső és a megelőző napokban is alaposan felázott a talaj. Ahogy kinéztem az ablakon a két órás futásom előtt, tudtam, hogy végig szakadni fog. És így is lett. 

 

 

A Feline SL első felhúzásra kicsit szokatlan volt. Puhább cipőhköz van szokva a lábam, de amint elkezdtem benne futni, ez az érzés tovaszállt. Mivel ez egy sárcipő, a csillapítása nem olyan, mint mondjuk az Ultra 100-nak, de azért száraz talajon, aszfalton sem veri szét a lábat. A 290 gramm nem mondható extra könnyűnek, de azért akár egy versenyt is be lehet benne vállalni. Nem kifejezetten ultrás cipő, inkább középtávokra lett kitalálva.

 

 

A kapaszkodása zseniális. A legmeredekebb emelkedőn sem kapart el, ahol az a saját magán elcsúszó sár volt, nem kellett sétára váltanom. A fogak ideális elrendezésűek, nincsenek túl sűrűn, úgyhogy nem ragad tele sárral a cipő talpa.

 

 

Az első felhúzásra érzett merevség a sárban pozitívan hatott, mert megadta a cipő stabilitását. A leejtőkön fogta a bokát és a sarkat a Heel Preloader-nek köszönhetően. A cipő talajérzékelése kiváló, minden lépésnél érzed, hogy mi van a lábad alatt, mennyire csúszik a talaj, nem fog hirtelen meglepetés érni.

Bár nem Gore-Tex-es (jövőre lesz Gore-Tex-es változatban is), egész jól tűri a vizet. Ha nem süppedsz legalább bokáig a vízben, nem fog beázni. Csak a felsőrész tetejéről tud víz jutni a cipőbe, de nekem a két óra alatt nem ment bele annyi, hogy akár csak kellemetlen érzést váltson ki.

Női színekben is elérhető.

További cikkek:

Túra
Dynafit Ultra 100: Büki Ádám tapasztalatai
2020.06.07.
Dynafit nagykövetünk kipróbálta a Dynafit legjobb csillapítással bíró cipőjét, az Ultra 100-at. ...
Túra
Büki Ádám kipróbálta a Dynafit 2020-as terepfutó cipőjét, a Sky Prot
2020.01.31.
Dynafit nagykövetünket az a megtisztelő feladat érte, hogy tesztelhette a Dynafit 2020-as terepfutó cipői közül a csúcsmodellt, a Dynafit Sky Prot. ...
Túra
Kovács Józsi a Sunset eTrailen tesztelte a Dynafit Ultra Pro terepfutó cipőt
2019.09.01.
Kovács Józsiék lefutották a Sunset eTrail 42 kilométeres távját a Vértesben. ...
SpiderClub Airborne