2017 tavaszán futással, azaz terepfutással bővült az AlpinTeam egyesületünk. A már ismert Alpinbike Team, az AirborneClub és a SpiderClub filozófiával indítjuk el negyedik, Alpinrun szakosztályunkat. Szeretnénk létrehozni egy kis klubot, amely a futóboltunk köré szerveződő futókat, versenyzőket fogja össze.

Büki Ádámnak hiányzott a terepfutás, ezért rajthoz állt a Hegyifutó Országos Bajnokságon

Büki Ádámnak hiányzott a terepfutás, ezért rajthoz állt a Hegyifutó Országos Bajnokságon

2019.05.30.
Dynafit nagykövetünk belevágott a felkészülésbe és edzésképpen elindult a Hegyifutó Országos Bajnokságon.

Büki Ádámnak hiányzott a terepfutás, ezért rajthoz állt a Hegyifutó Országos Bajnokságon

A Hegyifutó Országos Bajnokság nem volt tervezett verseny, nem is voltam felkészülve, de hiányzott a terepfutás, ezért egyesület híján beneveztem a Hegyifutó Országos Bajnokság Nyílt futamába.

 

Sokan kérdezték, hogy miért ment ilyen rosszul ez a verseny. Valójában nem versenyezni mentem, hanem csak futni egy jót és találkozni az ismerősökkel. Ez volt a második hét, amikor már rendesen edzettem a téli szezon utáni egy hónapos pihenőt követően. Nem voltam jó formában, rápihenni sem lett volna értelme, inkább az edzésre került a fókusz a héten.

 

Idén is nagyon erős mezőny volt. Laza 3:45-ös 1000 méterrel kezdtem, ami 30. – 40. hely közötti pozíciót jelentett. A lazát nem éreztem lazának, de ez egy másik kérdés.

 

Próbáltam végig egy olyan határon menni, ami fenntartható, de még kényelmes, nagyobb holtpontok nélkül. Pár embert előztem, pár ember engem előzött, és voltak, akikkel oda-vissza játszottuk ezt. Ezen gondolkoztam futás közben is, hogy mennyivel másabb, mint egy pálya vagy aszfaltos verseny. Ott, ha leszakadsz, akkor nagyon ritkán lehet visszazárkózni. Itt viszont mindenki sok-sok holtpontot él át és ezért nagyon izgalmas ez a műfaj.

 

A verseny végén még volt szerencsém testközelből végig nézni a női első helyért zajló csatát, ugyanis ketten megelőztek. A befutó előtt lévő lapos részt már teljesen elengedtem, pedig volt előttem néhány fogható ember.

57 perc 4 másodperc alatt értem fel és ezzel a 36. helyen futottam be. A verseny után lekocogtunk a célba Szabó Sanyival és Szabó Gáborral, majd délután kilátogattam a Miskolci Egyetemi Atlétika Centrumba megnézni a Target Sprint Diákolimpia utolsó futamait.

 

A verseny óta folytatom az alapozást a téli szezonra, de azért vár még rám néhány terepfutó verseny.

További cikkek:

Túra
Büki Ádám az Ultra-Trail Hungaryn: Az elrontott nevezés
2019.06.13.
Dynafit nagykövetünk nem így tervezte eredetileg a Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóversenyt, de végül mégis minden a terve szerint alakult. ...
Túra
Michtiov Emese első 50+-os futása a Salomon Ultra-Trail Hungaryn
2019.06.12.
Michtiov Emese Dynafit nagykövetünk a hétvégén az első 50 kilométer feletti távját futotta terepen: Trail is my way, avagy az első 50+. ...
Túra
Büki Ádám csapatversenye a Target Sprint World Touron
2019.06.07.
5. helyen végzett a magyar csapat. ...
SpiderClub Airborne