2017 tavaszán futással, azaz terepfutással bővült az AlpinTeam egyesületünk. A már ismert Alpinbike Team, az AirborneClub és a SpiderClub filozófiával indítjuk el negyedik, Alpinrun szakosztályunkat. Szeretnénk létrehozni egy kis klubot, amely a futóboltunk köré szerveződő futókat, versenyzőket fogja össze.

Büki Ádámnak hiányzott a terepfutás, ezért rajthoz állt a Hegyifutó Országos Bajnokságon

Büki Ádámnak hiányzott a terepfutás, ezért rajthoz állt a Hegyifutó Országos Bajnokságon

2019.05.30.
Dynafit nagykövetünk belevágott a felkészülésbe és edzésképpen elindult a Hegyifutó Országos Bajnokságon.

Büki Ádámnak hiányzott a terepfutás, ezért rajthoz állt a Hegyifutó Országos Bajnokságon

A Hegyifutó Országos Bajnokság nem volt tervezett verseny, nem is voltam felkészülve, de hiányzott a terepfutás, ezért egyesület híján beneveztem a Hegyifutó Országos Bajnokság Nyílt futamába.

 

Sokan kérdezték, hogy miért ment ilyen rosszul ez a verseny. Valójában nem versenyezni mentem, hanem csak futni egy jót és találkozni az ismerősökkel. Ez volt a második hét, amikor már rendesen edzettem a téli szezon utáni egy hónapos pihenőt követően. Nem voltam jó formában, rápihenni sem lett volna értelme, inkább az edzésre került a fókusz a héten.

 

Idén is nagyon erős mezőny volt. Laza 3:45-ös 1000 méterrel kezdtem, ami 30. – 40. hely közötti pozíciót jelentett. A lazát nem éreztem lazának, de ez egy másik kérdés.

 

Próbáltam végig egy olyan határon menni, ami fenntartható, de még kényelmes, nagyobb holtpontok nélkül. Pár embert előztem, pár ember engem előzött, és voltak, akikkel oda-vissza játszottuk ezt. Ezen gondolkoztam futás közben is, hogy mennyivel másabb, mint egy pálya vagy aszfaltos verseny. Ott, ha leszakadsz, akkor nagyon ritkán lehet visszazárkózni. Itt viszont mindenki sok-sok holtpontot él át és ezért nagyon izgalmas ez a műfaj.

 

A verseny végén még volt szerencsém testközelből végig nézni a női első helyért zajló csatát, ugyanis ketten megelőztek. A befutó előtt lévő lapos részt már teljesen elengedtem, pedig volt előttem néhány fogható ember.

57 perc 4 másodperc alatt értem fel és ezzel a 36. helyen futottam be. A verseny után lekocogtunk a célba Szabó Sanyival és Szabó Gáborral, majd délután kilátogattam a Miskolci Egyetemi Atlétika Centrumba megnézni a Target Sprint Diákolimpia utolsó futamait.

 

A verseny óta folytatom az alapozást a téli szezonra, de azért vár még rám néhány terepfutó verseny.

További cikkek:

Túra
Michtiov Emese nyerte a Zemplén Trail félmaratoni távját
2019.09.19.
Dynafit nagykövetünk elsőként futott be a Zemplén Trail terepfutó verseny félmaratoni távján. ...
Túra
Skyrunning Európabajnokság: Büki Ádám 50. helyezést ért el Sky versenyszámban
2019.09.17.
Dynafit nagykövetünk a Vertikál versenyszámban elért 49. helyezése után lefutotta a 31 kilométeres Sky távot is. ...
Túra
Skyrunning Európabajnokság: Büki Ádám Vertikál versenyszámban 49. helyen végzett
2019.09.14.
Dynafit nagykövetünk két távon is futott a Skyrunning Európabajnokságon. Először a csütörtöki 3,4 kilométeres távon állt rajthoz, amely során 1100 méter szintemelkedést kellett leküzdeniük ...
SpiderClub Airborne