Büki Ádám tapasztalatai a Dynafit Feline Up Proról

Büki Ádám tapasztalatai a Dynafit Feline Up Proról

2018.11.29.
Ádám kipróbálta a 2019-es csúcskategóriás Dynafit Fleine Up Pro terepfutó cipőt.

Büki Ádám tapasztalatai a Dynafit Feline Up Proról

Ritka lehetőség adatott meg, hogy a Dynafit 2019-es csúcs modelljét tesztelhettem az elmúlt időszakban.

 

Számokban:

126 kilométer futás

6600 méter szintemelkedés

5300 méter magasságcsökkenés

 

4 verseny:

Skyrunning Világbajnokság Vertikál

Skyrunning Ifjúsági Világbajnokság Vertikál

Diósgyőri-vár Trail

Fehérkőlápa HIllclimb

Mikor először megláttam, azt gondoltam, hogy ez lehet számomra a tökéletes versenycipő. Az egyetlen fenntartásom az volt, hogy hosszabb távon is alkalmas lehet-e a versenyzésre. Ránézésre a talpa nem tűnt sokkal vékonyabbnak, mint az elődjének, a Vertical Pronak, viszont tapintásra keményebb volt.

Az első két futás során a csillapítást teszteltem. Mindkét alkalommal egy 1000-1500 méter hosszú szakaszon futottam fel és le, amely 200-250 métert emelkedett felfelé és ereszkedett lefelé is. Az első alkalommal ezt kétszer, könnyebb tempóban, második alkalommal háromszor, fokozódó tempóban tettem meg.

Meglepetésemre nem éreztem keménynek a lefelénél és az ilyen futásoknál szokásos utólagos izomláz is elmaradt.

Felfelé természetesen örültem, hogy mindössze 230 gramm, úgyhogy azt nem is nagyon ecsetelném, hogy mennyire könnyű emiatt szedni a lábakat. 20 grammal könnyebb, mint a Vertical Pro. Ez a 20 gramm épp elég volt ahhoz, hogy a két Skyrunning Világbajnokságon a Vertikál számokra ezt a cipőt válasszam.

A talajérzékelése kicsit különböző, mint a Vertical Pronak. Míg a Vertical Pro inkább a saroknál érzékenyebb, addig a Feline Up Pro a láb elejénél.

Tapadás szempontjából a fogak elég jól kapaszkodnak, viszont kellő távolságra vannak egymásától, így nem ragad tele sárral. A Vibram talp nem okozott csalódást a csúszós talajon sem. Márpedig Skóciában nem volt hiány belőle...

A felső rész tesztelése még több kilométert igényel, habár a csekély kilométerszám ellenére technikás terepen futottam benne főleg. Általában ez szokott a versenycipők gyengepontja lenni. Egy újfajta anyagot használtak, ami lényegesen tartósabbnak tűnik, eddig nyoma sincsen rongálódásnak.

Az egyetlen sérülést a fűzőrendszerben sikerült okoznom, ugyanis egy esés alkalmával az egyik Quicklace szétesett, de ezt egy cserével orvosolni tudtam.

Ezt a terepfutó cipőt elsősorban gyorslábú futóknak ajánlanám (akár 50+ kilométerig is) vagy olyan futóknak, akik már hozzá vannak szokva a minimál cipőkhöz. Ha három szóban kellene jellemeznem a cipőt: könnyű, gyors, megbízható.

További cikkek:

Túra
Michtiov Emese a Dynafit Alpine Proban készül az Ultra-Trail Hungaryre
2019.04.15.
Dynafit nagykövetünk már meghozta a döntést, hogy melyik terepfutó cipőben áll rajthoz június 9.-én a Salomon Szentendre Trailen. ...
Túra
Michtiov Emese kipróbálta a Dynafit Vertical 4 Promo futózsákot
2019.04.09.
Emese tapasztalatai a Dynafit Vertical 4 Promo futózsákról: ...
Túra
Nagy Sára nem fog fázni télen a TLT Thermal dzsekiben
2019.01.22.
Sára tesztelte, hogy mit nyújt a TLT Thermal dzseki a hideg téli futások során. ...
SpiderClub Airborne