Büki Ádám kipróbálta a Dynafit 2020-as terepfutó cipőjét, a Sky Prot

Büki Ádám kipróbálta a Dynafit 2020-as terepfutó cipőjét, a Sky Prot

2020.01.31.
Dynafit nagykövetünket az a megtisztelő feladat érte, hogy tesztelhette a Dynafit 2020-as terepfutó cipői közül a csúcsmodellt, a Dynafit Sky Prot.

Büki Ádám kipróbálta a Dynafit 2020-as terepfutó cipőjét, a Sky Prot

Szerencsésnek mondhatom magam, hogy tesztelhettem a Dynafit idei csúcscipőjét (akárcsak tavaly a Feline Up Prot), a Sky Prot.

Már 2019 nyarán hozzájutottam, így az évem legfontosabb terepfutó versenyeit ebben a cipőben teljesíthettem. Júliusban a Grossglockner Ultra-Trail 50 kilométeres távján életem talán eddigi legjobb terepfutó eredményét értem el benne. A másik komolyabb megmérettetés a Skyrunning Európabajnokság 31 kilométeres Sky távja volt, amit szintén ebben a cipőben teljesítettem. Ezen kívül extra rövid távon (1200 méter) és hazai terepen is teszteltem.

 

 

A Sky Pro esetében tulajdonképpen egy kamásliba bújtatott Feline Up Proról beszélhetünk, amely mindössze 280 grammot nyom. Magashegyi körülmények közé tervezték, strapabíró anyaghasználattal.

 

 

A könnyű versenycipők gyengepontja általában a felsőrész szokott lenni, ami már a Feline Up Pronál is jóval strapabíróbb volt, mint elődjénél, azonban a Sky Pronál sikerült még erősebb anyagot használni.

 

 

A kamáslis felsőrész, ami a leglényegesebb különbség, stabilan tartja a bokát és óvja a lábat a szennyeződéstől, azaz nullára csökkenti a kavicsok bejutásának esélyét. Igazi terepes design elemekkel látták el.

 

 

A megszokott Vibram talp ennél a modellnél is jól vizsgázott csúszós körülmények között. A Vibram továbbra is jó garanciát biztosít a tapadásra, legyen szó bármilyen márkájú cipőről.

 

 

Kialakításának köszönhetően könnyen tisztítható és a quicklace garantáltan nem fog előbújni futás közben, mivel az is a felcipzározható felsőrész alatt bújik el. A felsőrész nehezen engedi be a vizet a cipő belsejébe. A kövekbe rúgás során fellépő fájdalmat is jobban csökkenti az orrnál használt megerősített anyag. 

 

 

A 4 mm drop és a könnyű súly lehetővé teszi, hogy egészen rövid távokon is jól szerepeljen a cipő, azonban akár rövidebb ultra távokig is el lehet benne futni, ha bírja az ember lába.

 

 

Magyarországi használatra leginkább azoknak ajánlanám, akik gyakran bajlódnak a cipőbe jutó kavicsokkal, viszont magashegyi körülmények között bárkinek jó választás lehet. Havas, saras és sziklás körülmények között garantálom, hogy nem fogsz csalódni benne.

 

További cikkek:

Túra
Dynafit Feline SL: A sárcipő - Büki Ádám
2020.06.15.
Dynafit nagykövetünk bemutatja a Dynafit kifejezetten vizes körülmények közé tervezett cipőjét, a Dynafit Feline SL-t, ami a legnagyobb sárban is megállja a helyét. ...
Túra
Dynafit Ultra 100: Büki Ádám tapasztalatai
2020.06.07.
Dynafit nagykövetünk kipróbálta a Dynafit legjobb csillapítással bíró cipőjét, az Ultra 100-at. ...
Túra
Kovács Józsi a Sunset eTrailen tesztelte a Dynafit Ultra Pro terepfutó cipőt
2019.09.01.
Kovács Józsiék lefutották a Sunset eTrail 42 kilométeres távját a Vértesben. ...
SpiderClub Airborne