2017 tavaszán futással, azaz terepfutással bővült az AlpinTeam egyesületünk. A már ismert Alpinbike Team, az AirborneClub és a SpiderClub filozófiával indítjuk el negyedik, Alpinrun szakosztályunkat. Szeretnénk létrehozni egy kis klubot, amely a futóboltunk köré szerveződő futókat, versenyzőket fogja össze.

Büki Ádám ezüstérmet nyert a Nyári Biatlon Országos Bajnokságon

Büki Ádám ezüstérmet nyert a Nyári Biatlon Országos Bajnokságon

2019.09.25.
Dynafit nagykövetünk 37 másodperccel lemaradva az első helyről, a második legjobb időt futotta a Nyári Biatlon Országos Bajnokságon.

Büki Ádám ezüstérmet nyert a Nyári Biatlon Országos Bajnokságon

A sportlövő edzőtábor szombati napján kimenőt kaptam a Nyári Biatlon Országos Bajnokságra, amit a táborhoz hasonlóan szintén Galyatetőn rendeztek, így nem kellett messzire mennem.

7 kilométer volt a versenytáv (pontosabban 7,5 kilométer a 1,5 kilométeres körök miatt). 5 kört kellett futni, és közte kétszer fekve és kétszer állva kellett lőni. Minden hibáért fél perc büntetés járt a célban.

A felnőtt férfi mezőnyben utolsóként indultam. Percenként rajtoltunk, aminek az volt az előnye, hogy nagyjából láttam, hogy hogy állok futásban. Dávid egy perccel indult előttem, aminek viszont az volt a hátránya, hogy mindig láttam a lőtéren, hogy mit lőtt. Ez egyébként nem feltétlenül hátrány, de ezúttal az volt.

Az első kört jó tempóban futottam, viszont nem közeledtem Dávidhoz sokat. Ő egyet, én kettőt hibáztam fekve. A második körben is hasonlóan alakult a verseny, mert ismét csak egy kicsit tudtam közeledni hozzá, viszont megint eggyel több hibát lőttem (Dávid kettőt, én hármat).

A harmadik körben Dávid a pályán is látótávolságon belülre került, pedig érzésre lassabban futottam. Hibátlanul lőtt, ezért nagy nyomás került rám, mert már így is 1 perc hátrányom volt a lövészetben. Egyszer hibáztam, úgyhogy elkezdtem fokozni a futótempót, mert ha sikerült is volna eggyel kevesebbszer hibázni az utolsó lövészetnél, akkor is meg kellett volna előzzem a célig a fél perces időbüntetések miatt. Dávidon kívül ekkor már mindenkit meg tudtam előzni, aki előttem indult.

Egészen közel kerültem Dávidhoz a lőtérig. Egy hibát lőtt, így nekem gyors hibátlan lövészet kellett volna a győzelemhez, hogy futásban legyen esélyem utolérni. A gyorsaság meg volt, de kettőt hibáztam. Nem sokkal előttem futott ki a lőtérről. Hamar felzárkóztam és mondtam Neki hátulról, hogy megnyerte a versenyt.

Ettől függetlenül tisztességesen futottunk az utolsó körön, tartotta velem a lépést egészen az utolsó hosszabb emelkedőig, ahol ritmust váltottam. A célig összeszedtem 23 másodperc előnyt, ezzel 37 másodpercre csökkentve a hátrányomat a végső elszámolásnál (a lövőhibákat is beleszámítva). A 8 hibáért összesen 4 perc büntetést kaptam, így 37 perc 51 másodperces idővel 2. helyezést értem el.

 

További cikkek:

Túra
Kovács Józsi 196 kilométernyi edzése a Balaton körül 4 nap alatt
2020.03.18.
Négy nap a Tó körül: Kovács Józsi 196 kilométert futott edzésként. ...
Túra
Jó lövészettel zárta a biatlon szezont Büki Ádám
2020.03.15.
Dynafit nagykövetünk az IBU kupa sorozat utolsó állomásán, Fehéroroszországban versenyzett, ahol három nap alatt háromszor is rajthoz kellett állnia. ...
Túra
Biatlon Európabajnokság áthelyezve: Büki Ádám nehéz körülmények között versenyzett
2020.03.14.
Dynafit nagykövetünk február 26.-án szuper sprint, február 29.-én pedig sprint számban indult a biatlon Európabajnokságon Fehéroroszországban, amit eredetileg Észtországban rendeztek volna. ...
SpiderClub Airborne