Büki Ádám bemutatja a Dynafit Alpine Running futómellényt

Büki Ádám bemutatja a Dynafit Alpine Running futómellényt

2019.08.15.
Dynafit nagykövetünk idei két terep ultráját a Dynafit Alpine Running futómellényben futotta. Alább a tapasztalatairól olvashattok.

Büki Ádám bemutatja a Dynafit Alpine Running futómellényt

Versenyen tesztelve:

- Grossglockner Ultra-Trail 50 km

- Ultra-Trail Hungary 54 km

 

Grossglockner kötelező felszerelés:

- Hátizsák
- Legalább 1,5 liter folyadék tárolására alkalmas kulacs
- Pohár
- Életmentő fólia
- Síp
- Vízálló kapucnis dzseki (Minimum: 10.000 schrember)
- Sapka
- Kesztyű
- Szintrajz
- Mobiltelefon
 - Elsősegély
- Frissítés (Esetemben 8 darab gél)
- Szemetes zsák
- Terepfutó cipő

 

A Glockner rajtja előtt felszerelkezve

UTH kötelező felszerelés:

- Mobiltelefon
- Minimum fél literes kulacs
- Igazolvány
- Szél vagy esőkabát a futó méretében

 

 

Nem vagyok igazán futózsák párti, jobban szeretem minimál frissítéssel, felszereléssel megoldani a versenyeket, nem szeretek nagy súlyt cipelni. Ettől függetlenül vannak versenyek, amelyeken a kötelező felszerelés megkívánja a futózsák használatát. Pontosabban a futómellényét.

A Dynafit Alpine Running Vest mindössze 76 gramm, de az alapvető felszerelések bőven elférnek benne így is. A mellkason két fél literes kulacs elfér és van két további kis elasztikus zseb a géleknek, energiaszeleteknek. A jobb oldali kulacstartó előtt található egy cipzáras zseb értékeinknek.

 

 

A behúzós megoldásokkal szemben elől egy cipzárral lehet összehúzni a mellényt, ami nekem szimpatikusabb, mint a behúzás. Megfelelő méret választása esetén jól illeszkedik a mellkashoz és a háthoz, de két oldalt lehetőség van szorosabbra húzni (Ez egy egyszerű mozdulatot igényel). Ennek elsősorban akkor van fontos szerepe, amikor elkezd fogyni a folyadék és emiatt esetleg lazább lesz a zsák. Ilyenkor szorosabbra lehet húzni.

 

 

Hátul található még két elasztikus zseb, amibe telefont, esőkabátot, hosszúujjú felsőt, kesztyűt vagy bármilyen egyéb ruházatot tudunk elhelyezni, igényeknek megfelelően.

A méretválasztásnál érdemes teli kulacsokkal kipróbálni. Engem alapvetően zavar a lötyögés, ezért végül a kisebbik méretet választottam, így megfelelően behúzva meg sem mozdul a mellény gyorsabb tempónál sem.

A magyar terepfutó versenyekre szerintem bőségesen elég, leszámítva az extrém hosszú távokat, illetve rövidebb (akár ultra) külföldi magashegyi versenyekre is el lehet benne férni. Versenyzős típusoknak kifejezetten ajánlani tudom.

 

További cikkek:

Túra
Bringától a Mátrabérc Trail-ig
2023.04.29.
Hogyan is alakult a szikrától a teljesítésig?! ...
Túra
Dynafit Sky 6 futómellény - teszt
2022.09.14.
Egyik kedves vevőnk megosztotta tapasztalatait a Dynafit új kiadású futómellénnyel, a Sky 6-tal. Vizi Viki élményeit olvashatjátok. ...
Túra
Dynafit Elevation GTX héjkabát - téli teszt
2021.02.15.
Egy kedves, Bakonyban élő barátunk fogalmazta meg gondolatait a Dynafit Elevation héjkabáttal elkövetett első, téli terepfutása kapcsán. ...
SpiderClub Airborne