2017 tavaszán futással, azaz terepfutással bővült az AlpinTeam egyesületünk. A már ismert Alpinbike Team, az AirborneClub és a SpiderClub filozófiával indítjuk el negyedik, Alpinrun szakosztályunkat. Szeretnénk létrehozni egy kis klubot, amely a futóboltunk köré szerveződő futókat, versenyzőket fogja össze.

Büki Ádám az atlétika MEFOB-on versenyzett

Büki Ádám az atlétika MEFOB-on versenyzett

2020.09.03.
Dynafit nagykövetünk augusztus 26.-án az atlétika MEFOB-on futott 5000 méteren. 16 perc 40 másodperces idejével 7. helyen ért célba.

Büki Ádám az atlétika MEFOB-on versenyzett

 

Nyáron alapvetően jó résztávos futó edzéseket sikerült elvégezni, ezért szerettem volna felmérni, hogy mennyire bizonyultak hasznosnak. Erre az atlétika MEFOB 5000 méteres számát néztem ki. Bár nem volt a legjobb időpontban (Egy hét sem volt a Tour de Ring 105 kilométeres kerékpárverseny és a MEFOB között.), mégis legalább egy egyéni csúcsot szerettem volna futni, mivel korábban nem volt igazán erős időm ezen a távon (16:27 volt az egyéni legjobbom).

 

 

A terv az lett volna, hogy 3:15-ös tempóban kezdek és azt egyenletesen tartva, 16:15-ös idővel fejezem be a versenyt, vagy ha esetleg tudok gyorsulni, akkor ebből szerettem volna faragni.

 

 

10 fős mezőny sorakozott fel a rajtnál. Hatan rögtön elmentek, Velük meg se próbáltam elfutni. Mögöttem közvetlen nem jött senki, úgyhogy beálltam saját tempóra. Két egyenletes 77-es körrel kezdtem, ami illeszkedett a tervhez. Éreztem, hogy a szél erősen fújt, de emiatt nem akartam visszavenni. Az első kilométer 3:13 lett. A másodikra kicsit lassultam, de 6:30-as részidővel még mindig tartottam a tervezett időt. 

A harmadik kilométerre viszont jelentősen lassultam. 9:50-en kívülre kerültem, ami a célidőhöz kevés volt, bár az egyénire még lett volna esély. Ekkor kicsit elvesztettem a motivációm és még jobban lassultam. Közben utolért Venyercsán Bence is. Próbáltam ráállni, de nem sokat tudtam mögötte futni. 

 

 

Az utolsó kör előtt már volt 6-8 másodperc előnye velem szemben. Ez pont az az előny volt, amit nagyon neccesnek éreztem, hogy be tudok hozni, de úgy voltam vele, hogy ha már a többi részét elszúrtam a futásnak, akkor legalább ezt próbáljam meg. Szép lassan közeledtem, de még a célegyenesben sem hittem, hogy meg lesz, aztán valahonnan csak sikerült előhúzni a hajrámat és az utolsó pillanatban bevetni magam Bence elé. 

 

 

A célban 16:40-et mutatott a Garmin, aminek nem kifejezetten örültem, de egy jó edzésként majd beépül. A hibát abban látom, hogy a Tour de Ring-et és a síroller országos bajnokságot nem sikerült igazán kipihenni a versenyig. Az egyéni csúcs sajnos elmaradt, de legalább a 7. helyért sikeres volt a hajrá.

 

Fotók: Ambrus László

További cikkek:

Túra
Tourlauf Dachstein: Nagy Sára harmadik helyezést ért el kategóriájában
2020.09.16.
Dynafit nagykövetünk kategóriájában 3. helyezést ért el a Tourlauf Dachstein 24 kilométeres távján. ...
Túra
Michtiov Emese futott egy félmaratont a Szőlőskörön
2020.09.13.
Dynafit nagykövetünk a Szőlőskör utcai futóverseny félmaratoni távján versenyzett. 1 óra 50 perc 25 másodperces idejével éppen csak lecsúszott az abszolút női dobogóról, korosztályában ...
Túra
Büki Ádám 2 másodperccel maradt le a dobogóról a síroller országos bajnokságon
2020.09.04.
Dynafit nagykövetünk a hajrában mindössze két másodperccel maradt le a dobogó harmadik fokáról az augusztus 16-ai síroller országos bajnokságon, így végül 5. helyen ért célba. ...
SpiderClub Airborne