2017 tavaszán futással, azaz terepfutással bővült az AlpinTeam egyesületünk. A már ismert Alpinbike Team, az AirborneClub és a SpiderClub filozófiával indítjuk el negyedik, Alpinrun szakosztályunkat. Szeretnénk létrehozni egy kis klubot, amely a futóboltunk köré szerveződő futókat, versenyzőket fogja össze.

Büki Ádám 56 percen belül a duatlon sprint MEFOB-on

Büki Ádám 56 percen belül a duatlon sprint MEFOB-on

2020.10.26.
Büki Ádám a rövid távú duatlon MEFOB után a sprint távú versenyen is rajthoz állt, ezúttal Balatonbogláron. A sűrű és erős mezőnyben abszolút 20. helyen futott be a célba, ami a MEFOB-on 8. helyezést jelentett.

Büki Ádám 56 percen belül a duatlon sprint MEFOB-on

 

A duatlon spirnt távú MEFOB-bal kimaxoltam ezt az évet, ami a MEFOB-okat illeti. Az edzőtáborok hiányát legalább ez ellensúlyozta, hogy ezeken a versenyeken el tudtam indulni. Köszönöm a Budapesti Corvinus Egyetemnek a lehetőéget!

Az ELTE-BEAC-os csapatnak köszönhetően hamar megérkeztünk Balatonboglárra, úgyhogy még egy gyors pizzázás is belefért délben, a késői, 15:25-ös rajt miatt.

Szerencsére erős mezőny gyűlt össze (mivel a verseny egyben országos bajnokság is volt) az 5 kilométer futásból, 20 kilométer kerékpározásból és 2,5 kilométer futásból álló versenyre. A futópálya érdekes karakterű volt, mert a 2,5 kilométeres körön egész sok szintet (40-50 métert körönként) kellett megmászni, de ezt én egyáltalán nem bántam. A kerékpározás során 5 kilométeres körből kellett 4 darabot megtenni jó minőségű aszfalton, a szokásos fordítókkal.

Ezúttal azt a taktikát választottam, hogy mindent felteszek egy lapra az első futáson, lesz, ami lesz alapon, mert a táv kellően rövid volt ahhoz, hogy megérje kockáztatni.

Rajtszóra kilőtt mindenki a rövid sík szakaszon, de felfelé már tudtam előrébb kúszni a mezőnyben. Balogh Bencét néztem ki futótársnak, Vele az első futás nagy részét együtt nyomtuk, csak a végén nyúlt el néhány másodperccel a depó előtti lejtőn. Az élbolyra nem nagyon volt esély, bár nem voltak messze, de a lassú depózásom után meg se próbáltam üldözni. 

 

 

Szerencsére hamar jött a második boly, amibe be tudtam állni. Erős tempót mentek a srácok, de ott tudtam maradni, sőt eleinte még kisebb vezetéseket is vállaltam. A második kör elején volt egy necces pillanat, amikor nagyot kellett sprintelni, hogy ne szakadjak le, úgyhogy onnantól vezetni már nem nagyon akaródzott. Közben gyűjtöttünk még pár leszakadót az élbolyból. A fordítók után általában berántották a sor elejét 45-47 km/h közötti tempóra, ami okozott kellemetlen pillanatokat. Fél óra környékén szerettem volna egy Ethic Sport Fruit-ot enni, de kiesett a számból, úgyhogy ez kimaradt. Fél körrel a bringa vége előtt még egy nagyobb csoport hátbacsapott minket, úgyhogy szép nagy bolyban érkeztünk meg a depóba, miután közel 40 km/h-s átlaggal teljesítettük a kerékpározást.

Kis túlfutás, és egy lassú cipőcsere után a bolyból utolsóként léptem ki a depóból, nagyjából 20-30 másodpercet el is buktam a Többiekkel szemben. Előttem a belátható sík egyenesben végig hosszú sor kígyózott, de így legalább volt motiváció, és folyamatosan tudtam előzni. 

Végül abszolút 20.-ként értem célba 55:56-os idővel, ami bőven a tervezett egy órán belül volt. Ez most a kategóriámban 4., és a MEFOB-on egy 8. helyre volt elég. Jó volt ilyen népes és erős mezőnyben versenyezni, végre végig tudtam pörögni magas pulzuson az egész verseny alatt.

 

Futás – 5 km: 16:24 (3:29 p/km)

Depó 1.: 0:44

Kerékpár – 20 km: 29:01 (39,8 km/h)

Depó 2.: 1:04

Futás – 2,5 km: 8:44 (3:35 p/km)

(Az átlagtempó/átlagsebesség adatok a mérvadóak, mert a távok bizonyos mértékben eltérőek voltak.)

További cikkek:

Túra
Michtiov Emese 5. lett a Mátrabércen
2020.10.13.
Dynafit nagykövetünk az egyik legkeményebb hazai terepfutó versenyen, az 54 kilométeres Mátrabércen 5. helyen futott be a célba. ...
Túra
Büki Ádám nyerte a nyári biatlon országos bajnokságot
2020.10.06.
Dynafit nagykövetünk 38 perc 21 másodperces idővel nyerte a 7 kilométeres egyéni nyári biatlon országos bajnokságot. ...
Túra
Büki Ádám harmadik lett a rövid távú duatlon MEFOB-on
2020.09.28.
Dynafit nagykövetünk 2 óra 2 perc 27 másodperces idővel harmadik helyen futott be a rövid távú duatlon MEFOB-on, Ajkán. ...
SpiderClub Airborne